Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σεμινάρια Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων των Ενιαίων Αποκεντρωμένων Μονάδων

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΑΕ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, πρόκειται να υλοποιήσουν στη Αθήνα  κατά το  διάστημα Απρίλιος–Ιούνιος 2012, Πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης που απευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες της  Ενιαίας Αποκεντρωμένης Μονάδας Διοίκησης και συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι, οι δημόσιοι υπάλληλοι των ΕΑΜΔ, που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο, να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους πολίτες τρίτων χωρών, με την κατάκτηση δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν το επαγγελματικό και κοινωνικό τους έργο. Μέσω του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν δεξιότητές που θα διευκολύνουν στην κατανόηση και αποδοχή του δικαιώματος των μεταναστών στη διαφορετικότητα, θα προωθήσουν την αρμονική συνύπαρξη  και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση στερεοτυπικών συμπεριφορών, όπου υπάρχουν.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στις εξής θεματικές:
•           Η έννοια του πολιτισμού και της διαπολιτισμικότητας
•           Ελληνικό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο
•           Επικοινωνία

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δημόσιους υπάλληλους ηλικίας 26-60 ετών. Μέσω της δράσης πρόκειται να υλοποιηθούν στην: Αθήνα, Λάρισα, Λαμία, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη επιμορφωτικά σεμινάρια με χρονική διάρκεια σαράντα (40) ωρών το καθένα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25) άτομα για το κάθε σεμινάριο. Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα καθοριστούν σε συνεργασία με την Αναθέτουσα Αρχή, αλλά και σύμφωνα με το ωράριο απασχόλησης στις υπηρεσίες των συμμετεχόντων, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους.


Περισσότερες πληροφορίες
•           ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ,  Φερών 16  (Πλατεία Βικτωρίας), τηλ. 2410554026
•           ΜΚΟ PRAKSIS, Στουρνάρη 57, τηλ. 210 520 5200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Παλαιότερες αναρτήσεις