Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμ​ού/Aπό την Δανάη Βαλλιανάτο​υ

 5 Δεκεμβρίου: Εθελοντισμός σημαίνει πράξεις...
Η PRAKSIS, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους εθελοντές που έχουν συμβάλλει, ώστε το έργο της να έχει ανταπόκριση και αποδέκτες τους πληθυσμούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, κουλτούρας, επαγγελματικού προσανατολισμού, εμπειριών και γνώσεων, με κοινό στόχο την υποστήριξη των συνανθρώπων, έχουν καταφέρει να γίνεται κάθε προσπάθειά μας πραγματική και ουσιαστική.
Οι εθελοντές λαμβάνουν ενεργά μέρος στις δράσεις της PRAKSIS, υποδέχονται με το χαμόγελο και την καλή τους διάθεση τους ανθρώπους που έρχονται να ζητήσουν υποστήριξη, διευκολύνουν την εξυπηρέτησή τους, συμμετέχουν στην ιατρική και ψυχοκοινωνική στήριξη, στην εργασιακή και νομική συμβουλευτική, στις δράσεις δημόσιας υγείας, διευρύνοντας με σοβαρότητα και επαγγελματισμό τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες και προγράμματα.
Με κέφι και μεράκι συμμετέχουν στη συλλογή φαρμάκων, συλλογή-τακτοποίηση-διανομή ρούχων, εκπαίδευση των εξυπηρετούμενων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μαθήματα ελληνικών, διερμηνεία, μεταφράσεις κειμένων, λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και κινηματογραφικής λέσχης καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες στην παιδική γωνιά!
Πολύ σημαντική είναι και η δράση των εθελοντών τόσο στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα όσο και σε σεμινάρια – ημερίδες – συνέδρια εκπροσωπώντας επάξια την οργάνωση.
Η 5η του Δεκέμβρη θυμίζει σε όλους το μεγαλείο του εθελοντισμού και γίνεται τόσο η αφορμή να τιμήσουμε την συμβολή των μέχρι σήμερα εθελοντών όσο και  πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής και συνεισφοράς προς όλους. Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να εμπλακούν σε αυτή την ανθρώπινη περιπέτεια που εμείς ονομάσαμε PRAKSIS… πράξεις ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate