Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

-ΔΕ​ΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕ​ΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β΄

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
                                                                                
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη  την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα  12.00 στο ξενοδοχείο PARK (Ίωνος Δραγούμη 81) για την ανακοίνωση   των αποτελεσμάτων του πιλοτικού μήνα εξέτασης  (για την Ηπατίτιδα Β -Νοέμβριος 2013) που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξάμηνης Πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα Β.

Η εξάμηνη Πανελλαδική Καμπάνια Ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα Β (από τον Νοέμβριο και για έξι μήνες )  πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και  τη συνεργασία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος ‘’Προμηθέας’’, με την χορηγία της  Bristol Myers Squibb και της Gilead. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας δημιουργήθηκε ενημερωτικό και επικοινωνιακό υλικό (ενημερωτικό φυλλάδιο μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες, κάρτα για την Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης, αφίσα και τηλεοπτικό σποτ που  μεταδίδεται σε πανελλαδική εμβέλεια).
Η Bristol Myers Squibb, χορήγησε αποκλειστικά το πιλοτικό πρόγραμμα εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β που υλοποιείσαι η PRAKSIS με βάση το Πολυϊατρείο στην  Θεσσαλονίκη για το διάστημα 1η  έως και 29 Νοεμβρίου 2013, εξετάζοντας τριακόσια (300) άτομα για Ηπατίτιδα Β.

Οι ομάδες οι οποίες είχαν προτεραιότητα στην εξέταση ήταν ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για μετάδοση του ιού, καθώς επίσης και πληθυσμοί οι οποίοι έχουν μικρή ή καθόλου πρόσβαση στο σύστημα υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρειαζόταν να κάνει την εξέταση θα αποκλειόταν. Η εξέταση ήταν ανώνυμη και δωρεάν για τους εξυπηρετούμενους και σε όσους από αυτούς ανιχνεύτηκαν αντισώματα του ιού έγιναν παραπομπές σε δημόσια νοσοκομεία για περεταίρω εκτίμηση και θεραπευτικό σχεδιασμό.

Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β έγιναν και 2 εξορμήσεις με την Ιατρική Κινητή Μονάδα της PRAKSIS, μία στην Καμάρα και μία στην πλατεία Επταλόφου στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης όπου έγιναν αιμοληψίες για εξέταση και ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β. Επιπλέον σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ εξετάστηκαν αποφυλακισμένοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι υπόλοιπες αιμοληψίες έλαβαν χώρα στο Πολυϊατρείο της PRAKSIS στην Θεσσαλονίκη. Επίσης στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος δημιουργήθηκε ενημερωτικό και επικοινωνιακό υλικό (κάρτα και αφίσα).

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν δημογραφικά στοιχεία του δείγματος του πιλοτικού προγράμματος και τα αποτελέσματα, χωρίς να αναφερθούν προσωπικά δεδομένα των εξεταζόμενων Πέραν αυτού όμως, η Συνέντευξη Τύπου αποτελεί ένα άνοιγμα για την συμμετοχή και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών  με στόχο της υποστήριξη της καμπάνιας αυτής από όσο το δυνατόν περισσότερους εταίρους  που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή και σταθερή συνεργασία, η οποία θα αποτελείται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και γνώση στον χώρο και ίσως στο μέλλον να αποτελέσει «δίχτυ προστασίας» για του ανθρώπους που δεν έχουν κανενός είδους πρόσβαση στην υγεία για λόγους κοινωνικού, οικονομικού αποκλεισμού ή άλλους.


ΜΚΟ PRAKSIS
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.
Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.
Με τις Ιατρικές Κινητές της Mονάδες, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Β. Ελλάδα και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική κάλυψη και νομική υποστήριξη, σε αλλοδαπούς που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας.
Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ, προστατεύει οικογένειες Ελλήνων με ανήλικα τέκνα που λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης (1ος άξονας προγράμματος : Κοινωνική Κατοικία ) καθώς και ανθρώπους και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2ος  άξονας προγράμματος: Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά).
Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης, σε 24ωρη βάση, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης - 800 11 11 600 - για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.
Υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ποικίλα ζητήματα όπως Ηπατίτιδα και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες της Μ.Κ.Ο PRAKSIS :
- Υπηρεσίες Υγιεινής (Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων)
- Άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
- Ψυχολογική υποστήριξη
- Κοινωνική υποστήριξη
- Εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία
- Νομική συμβουλευτική
- Στέγαση
- Εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης
- Παρέμβαση Δημόσιας Υγείας (κινητές ιατρικές μονάδες)
- Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C

Κεντρικά Γραφεία : Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα,
Τηλ: 210.5205200, Fax: 210.5205201
Πολυϊατρείο Αθήνας : Παιωνίου 5 & Αχαρνών, 104 40 Αθήνα,
Τηλ: 210.8213704, Fax: 210.8213713
Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης : Αρκαδιουπόλεως 1& Αγ. Δημητρίου, 546 32 Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310.556145, Fax: 2310.551730
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας : Δεληγιώργη 26-28, 104 37 Αθήνα,
τηλ: 210 5244574
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά: Ζωσιμαδών 44, 185 31 Πειραιάς,
τηλ: 6985866432
Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πάτρα : Τσαμαδού 38, 262 22 Πάτρα
Τηλ: 2610 321933
Email : info@praksis.gr , url: www.praksis.gr          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate